Besk bildades hösten -96. av de dåvarande fyra original-medlemmarna är två kvar idag.

Efter medlemsbyten och en minst sagt krass demokassett beslutade vi oss for att köra igång mer seriöst. I Maj -98 gick vi in Mixton Studio och spelade in de sex låtar som hamnade på kassetten "Krossa". Responsen blev överlag positiv.

Ännu ett medlemsbyte ägde rum. I slutet av februari spelades fyra låtar in till 7"-EPn "Revolution" som släpptes i samarbete med Halvfabrikat Records. Musiken och texterna gick på samma linje som de från "Krossa".

Efter "Revolution"-EPn beslutade vi oss för att lämna den raka råpunken med flygbladstexter för att istället spela kängmetal. Anledningarna till detta var flera, men främst handlade det om att vi kände att vi inte kunde utvecklas mer i skalet av den musik som vi spelade tidigare.

Resultatet blir "Civlisationens Hjärta", en tolvlåtars CD som  även kommer att släppas på vinyl. Skivan blir det kanadensiska bolaget Arson Record's första släpp år 2000.

Efter Ålemsrocken  försvann Staffan från bandet. Ersättare blev Coffe från fd. Noise Bastards & Svart Aggression. Vi jobbar nu på vår kommande turné + låtarna till en nästa skiva.

Bland medlemmarna i Besk finns det en ideologisk mångfald. På de demokasetter som släpptes var det i första hand textförfattaren som stod för innehållet. Efter diverse diskussioner kom vi dock fram till att detta varken var särskilt trovärdigt eller hållbart i längden.

Därfor innehåller våra texter efter"Krossa" ingenting om djurrätt eller propaganda för specifika ideologiska ismer (förutom det breda begreppet revolutionär socialism).

Besk spelade sin sista spelning på Punk & Alternativ 2000.

Besk var  vid slutet:

Coffe - Sång
Pontus - Sång
Calle - Gitarr
Danne - Bas
Victor - Trummor
gavlesmall.jpg (12993 bytes)E-mail Post Gästbok
beskpunk@hotmail.com BESK
Box 74
391 20 KALMAR
Skriv eller Läs